De waarde van handwerk

Al onze producten zijn met de hand vervaardigd, wat veel kennis, ervaring, geduld en toewijding van de handwerkers vereist.

Guatemala is een land met een lange traditie van handwerk. Door globalisering en migratie naar de Verenigde Staten komt de voortzetting daarvan echter onder druk te staan.

Er komen steeds meer goedkope fabrieksproducten op de internationale markt die met handwerk concurreren. De betaling van handwerk wordt dan nog slechter waardoor generico levitra men zich genoodzaakt ziet met goedkope materialen te werken en slechte kwaliteit te leveren. Dat heeft weer een negatief effect op de internationale handel van handwerkproducten.

Als de kunst van het handwerk door steeds minder mensen wordt begrepen wordt een belangrijke economische tak uitgeschakeld, terwijl er grote werkloosheid heerst. Wij willen dat proces minderen. Vooral voor vrouwen is het maken van handwerk een goede optie tegen armoede, maar dan wel onder voorwaarden als faire betaling en het aanbieden van trainingen op het gebied van kwaliteitsverhoging en organisatie.

Achtergrond producten

Onze UT’Z! producten zijn vervaardigd uit eerste kwaliteit materialen. Zij zijn vrij van kankerverwekkende stoffen en zo veel mogelijk kleurvast en krimpvrij. Uiteraard moeten zij met zorg worden behandeld, en alle producten verliezen op den duur wat kleur. Wij zijn constant op zoek naar verbetering van onze producten en we proberen zo milieu-vriendelijk mogelijk te produceren.

Omdat elk product handgemaakt is, heeft het een unieke "touch". Er is geen product gelijk. Soms steekt er een draadje uit of is het niet geheel symmetrisch. Dat is juist de charme van een handgemaakt product!

Hoge prijs? Welnee!

• Een deel van de winst van ons bedrijf wordt geïnvesteerd het geven van trainingen en persoonlijke begeleiding aan de vrouwen van coöperatie Ut’z Bat’z.

• Productie van kwaliteit handwerk kost tijd: Het borduren van een kleed van 40x40 cm kost 1 week full time werk.

• Onze eerste kwaliteit (katoenen) materialen zijn veel kostbaarder dan goedkope (kunststof)materialen.

• Exportprijzen van Latijns-Amerika naar Europa zijn zeer hoog.

Niet in de laatste plaats: Je ontvangt een uniek en persoonlijk product!


Tussen Handwerk en Hip!

Door jarenlange werkervaring in Midden-Amerika hebben we een goed oog voor mooi handwerk ontwikkeld en onze selectie bestaat uit originele kwaliteitsproducten, die traditioneel handwerk combineren met moderne ontwerpen. We proberen enthousiaste ontwerpers met vernieuwende ideeën te betrekken.

 

Logon
item2