Ontstaan En Mi Salsa

En Mi Salsa is opgericht door Francien Wouters. Na haar middelbare school trok zij ruim een half jaar door Zuid-Amerika en verloor daaraan haar hart. Zij besloot culturele antropologie/niet-westerse sociologie te studeren gericht op Latijns-Amerika en etniciteit en deed haar afstudeeronderzoek in Guatemala. Na haar studie werkte ze een aantal jaar als sociaal werker in achterstandswijken in Nederlandse steden. Om zich voor langere tijd te kunnen vestigen in Latijns-Amerika ging zij in 2002 in Mexico en Midden-Amerika als reisleidster werken voor Baobab Reizen. Zij droomde altijd van het opzetten van haar eigen project. Door in Midden-Amerika te wonen en daar moeilijke leefomstandigheden en onrecht dagelijks te ervaren, kwam ze in 2006 op het idee om een eigen bedrijf op te zetten in handwerk. Hierbij staat eerlijke handel en de kracht van mensen voorop.

Als ze niet onderweg is woont ze in Antigua, een rustig, mooi koloniaal stadje in Guatemala, dat ligt in een vallei omringd door drie vulkanen. Antigua staat bekend om de goede mogelijkheden voor het studeren van Spaans en het doen van vrijwilligerswerk. Naast het stimuleren van kleinschalige ontwikkeling zijn sport en (latijns-amerikaanse) ritmes en dans haar passie.

Meer weten over Antigua?
 


Francien over Latijns-Amerika en de Caraïben:

“Ik hou van dit gebied, vanwege het klimaat, het landschap, het levensritme, maar vooral de mensen. Het is een cultureel en biologisch zeer divers gebied. Mensen zijn een mix van indiaanse, spaanse, engelse en afrikaanse invloeden. Het is moeizaam overleven in deze landen. Er heerst grote armoede en ongelijkheid, weinig of geen economische groei, veel geweld, sociale ontwrichting, corruptie. Men leidt regelmatig onder natuurrampen. Maar het leven is er naast hard ook 'echt', de mensen zijn levendig, alert en vooral warm, gepassioneerd en muziekliefhebber. Mensen lachen veel en met weinig zijn ze tevreden. Ze zijn flexibel en positief in hun benadering. Je bent altijd welkom. Ze staan relaxter in het leven dan de westerse mens. Ze stralen "Vandaag is de dag, morgen bestaat niet!" uit.”

Meer weten over Midden-Amerika?

thWithgauchoPatagonia
thAntiguaFifthavenue
thPractisingsalsaCuba
thAntiguaViewonConvent
thAntiguaHandmadecarpet
thKidnappedbytouristpolice
Logon
item2