Geïnteresseerd in het doen van vrijwilligerswerk?

thEconomistHeiniVillelaexplainsaboutworkethic

Binnen het concept van empowerment zetten we ook Guatemalteekse vrijwilligers in om de betrokkenheid bij de eigen bevolking te vergroten. Zo hebben aantal professionals  gratis een aantal trainingen verzorgd op het gebied van bedrijfsvoering en computergebruik.

femkeMijn naam is Femke Beers en ik ben de nieuwste vrijwilliger bij vrouwencoöperatie Ut´z Bat´z in Guatemala. Na drie weken les in Antigua om mijn Spaans op te halen ben ik half september vertrokken naar Chichicastenango. Op winkeldagen ben ik meestal in onze fair trade winkel om te helpen met de verkoop, administratie en trainen van de vrouwen. We oefenen onder andere hoe je toeristen aan kan spreken op straat (is voor de meesten heel eng!!), Engels (voor de vrouwen) en Quiché (voor mij). Maar ook de rest van de dagen ben ik druk bezig: ten eerste met het onderhouden van contacten met belangrijke mensen en organisaties in Chichi en leveranciers. Ten tweede help ik met het ontwerpen van nieuwe producten. Ten derde werk ik samen met een aantal anderen om Chichi op de kaart te zetten en meer toeristen aan te trekken. Hier profiteert niet alleen Ut´z Bat´z van, maar ook de rest van de bewoners en ondernemers in Chichi.

Ik ben heel erg trots op de vrouwen van Ut´z Bat´z en onze producten, en hoop veel mensen te kunnen verwelkomen in onze winkel. Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn naar Guatemala te komen, niet getreurd: veel van onze producten zijn ook via deze website te bestellen. Dan kan je toch nog een stukje van de Guatemalteekse kleuren en vrolijkheid in huis halen!

Elke dag hier zit vol met verrassingen, de mensen zijn super lief en mijn werk is interessant en uitdagend, kortom: ik geniet volop bij Ut´z Bat´z!!

Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen:femke_beers@hotmail.com of 00502-57369917.

Ps. Voor meer informatie over mijn avonturen bij Ut´z Bat´z, bekijk mijn blog: http://femopavontuur.blogspot.com/

 

 

Lees ook het verslag van onze vorige vrijwilligster Gemma Andriessen op gemmagemma.waarbenjij.nu.

 

Logon
item2